Ikkunoiden teippaus – näyteikkunoitten suunnittelu

Tässä artikkelissa on kooste muutamista toteuttamistamme ikkunateippauksista. Toivottavasti saat niistä ideoita ja inspiraatiota omien ikkunateippaustesi starttaamiseksi. Teemme ikkunateippaussuunnitelmia ympäri Suomen ja paikallisesti Porvoon sekä Helsingin alueella. Kysymme asiakkaillemme tarpeen mukaan tarjoukset suosien paikallisia teippaamoita.

Ikkunateippauksissa on hyvä käyttää apuna suunnittelijaa etenkin, jos itsellä ei ole vahvaa ajatusta siitä, mitä ikkunoiden teippaus voisi pitää sisällään. Ikkunateippaukset voivat kertoa tai ilmaista hyvin erilaisia asioita ja usein ne suunnitellaankin yrityksen tarpeen mukaan. Yrityksen ikkunateippauksissa sisällön lisäksi merkityksellistä on myös käytettyjen elementtien muotokieli – ei siis pelkästään ilme ja värit. On paljolti kyse kokonaisuudesta, mutta myös energiasta, jota kokonaisuus edustaa.

Usein ikkunateippauksien uudistamisessa on kyse ilmeen ”tuoreistamisesta”. Halutaan tilalle raikkautta ja uutta energiaa. Ikkunateippausten suunnittelussa on hyvä pohtia, että voiko ikkunatilaa hyödyntää myös muulla tavoin kuin vain teippauksilla. Usein televisiot, LED-taulut tai ilmoitustilat ovat hyvä lisä teippauksille ja niille on muistettava varata oma tilansa. Ikkunateippauksilla voidaan myös peittää, jos halutaan rajata sisätilojen näkyvyyttä

Mielikuvia ja huomion herättämistä

Ikkunateippauksilla on yleensä tarkoitus napata huomio tai tuottaa haluttu ensivaikutelma paikasta. Niillä voidaan kertoa ja houkutella, innostaa ja luoda mielikuvia sekä odotuksia. Niillä voidaan myös myydä, herättää kiinnostusta ja toivoa. Näistä syistä suunnittelijan käyttäminen toteutuksissa on usein kauaskantoista ja voi tuottaa monipuolisemman lopputuleman. Suunnitteluissa usein läpikäydään erilaiset mahdollisuudet ja toiveet, ja näiden pohjalta pyritään saavuttamaan haluttu hyöty.

Huomioi myös ympäristö!

Myös ikkunoiden ympäröivät tilat ovat tärkeitä, kuten erilaiset ovilaudat tai ovien vieressä olevat tyhjät tilat sekä usein yläreunoihin sijoitetut valomainokset. Kokonaisuus toimii, kun viestistä näkee selvästi, että mitä, kenelle, miksi ja milloin. Kotisivujen osoitteen sijoittaminen on myös suositeltavaa lisätietojen löytämiseksi. Ikkunateippauksia voidaan käyttää hienosti myös näkösuojana, etenkin jos työskentelee aivan ikkunan läheisyydessä ja kaipaa hieman näkösuojaa itselleen ja asiakkailleen.

Entä sisäpuoli? Näyteikkunan somistus

Suunnitelmissa on luonnollisesti hyvä huomioida myös ikkunoiden sisäpuolella olevat elementit. Jos esimerkiksi ikkunoiden alaosaa peittää hyllyn reuna, voidaan alaosaan toteuttaa palkki vaikkapa lisäinformaatiolle, jolloin näyteikkunan hyllyjen reunat jäävät piiloon ja ikkunat näyttävät huolitelluilta ulospäin. Näyteikkunan somistaminen on aihe, jota on myös hyvä pohtia. Voisinko esimerkiksi herättää ohikulkevien kiinnostusta jollakin suosituimmista tuotteistani, joka nyt nököttää liikkeeni perällä? Mikä tuotteeni on nostanut eniten kysymyksiä, kiinnostusta ja hämmästystä? Voisinko hyödyntää näyteikkunaani tähän tai johonkin muuhun tarkoitukseen? Näyteikkuna on yksi parhaista mahdollisuuksista kokeilla ja testata erilaisten tuotteiden ja toteutusten vaikutusta.

Yksinkertainen ikkunateippaus?

Monesti yksinkertainen on kaunista, mutta jokainen toteutus riippuu tietenkin aina yrityksen luonteesta. Samat säännöt eivät päde kaikille ja joskus joistakin ajatusmalleista joutuu hyppäämään täysin pois, jotta optimi saavutetaan.

Heräsikö kysyttävää ikkunateippauksista?

Ota yhteyttä, autamme mielellämme.